Leiderschap “Voor de Verandering”

Online donderdag 25 mei 2021 (tussen 15.00 en 17.00 uur)

Jij bent leidinggevende geworden omdat je samen met anderen mooie resultaten wilt bereiken. Omdat je het gaaf vindt dat je medewerkers zich ontwikkelen. Je wilt zaken in gang zetten, dingen veranderen in je organisatie. Dát geeft jou energie!

Maar dat lukt je niet altijd.

Je zit regelmatig knel tussen wensen en instructies ‘van boven’ en uitvoeringsproblemen ‘op de vloer’. Jij wilt wel inspirerend zijn, maar jouw medewerkers willen niet altijd worden geïnspireerd. Je wilt dingen in gang zetten, maar je loopt tegen allerlei onmogelijke weerstanden aan. Soms geeft jouw werk helemaal niet zo’n energie.

Wil jij handvatten om weer met volle energie aan de slag te gaan? Volg dan het leiderschapsprogramma “Voor de Verandering”.

Programma “Voor de Verandering”

Het Leiderschap programma “Voor de Verandering” richt zich op een tweetal doelstellingen:

  1. Hoe ontwikkel je een betekenisvolle leer- en werkomgeving voor jouw team?
  2. Wie ben ik als leider? Welke kwaliteiten/talenten heb jij zelf om hier optimaal vorm en inhoud aan te geven (kunnen) én met welke intentie ga jij dit leerproces in (willen)?

In dit leiderschapsprogramma leer je veel over jezelf, je stijl van leiderschap én hoe jij samen met jouw team de ideale omgeving creëert om de resultaten te behalen waar jij van droomt. En dat niet alleen: na afloop van dit programma heb jij een Leiderschap Actieplan. Kun je meteen aan de slag!

Het leiderschap programma ziet er in de praktijk als volgt uit. Een groep van 8 tot 16 managers komt in drie maanden totaal 7 keer online bij elkaar. De eerste workshop is op 28 november 2021. Steeds in korte sessies aan het eind van de werkdag (tweewekelijks tussen 15.30 en 19 uur zodat dit goed is in te passen tussen werk en privé). De zesde sessie is op 7 december 2021. De terugkomdag (15.30 – 19 uur) is in februari 2022. Wellicht komen we voor deze laatste bijeenkomst fysiek bij elkaar.

Naast deze ontmoetingen krijgt iedere deelnemer toegang tot de online leeromgeving van SOL. Dit bied je de mogelijkheid om jezelf optimaal voor te bereiden en in te lezen. Maar ook om je te verbreden en te verdiepen.

SOL Netherlands

De Society for Organizational Learning (SOL) is expert in persoonlijk-, team- en organisatieleren. Wij zijn gericht op het creëren van een lerende cultuur, omdat wij geloven dat zo’n omgeving de basis vormt voor lerende, lenige, levende organisaties die optimaal presteren!

Inhoud Leiderschapsprogramma

  1. Introductie; het goede gesprek
  2. Doelstelling 1: Creatie van een lerend/dynamisch team
  3. Doelstelling 2: Wie ben ik als leider?
  4. Programma & Methodiek
  5. Leiderschap Actieplan
  6. Society for Organisational Learning NL

Introductieworkshop

Om na te gaan of we met het leiderschapprogramma inspelen op daadwerkelijke behoeften uit de markt organiseren wij elk kwartaal een introductieworkshop. De sessie op 25 mei 2021 (tussen 15 en 17 uur in de middag) is de vierde keer dat deze workshop wordt gegeven.

Alle deelnemers ontvangen voor aanvang van de workshop onze visie op leiderschap in de vorm van een white paper. Inschrijven kan via onderstaande link.

Deelnemers

De bijeenkomst is bedoeld voor managers, teamleiders, afdelingshoofden, adviseurs, professionals en beleidsmakers die tijd willen vrijmaken voor dit gesprek, erdoor geïnspireerd willen worden en tegelijk kunnen ontdekken of het SOL-programma kan bijdragen aan hun eigen functioneren.

Deelname

Er zijn geen kosten voor deelname aan deze online bijeenkomst.

Wie zijn de begeleiders van deze bijeenkomst?

Nicolette Groen begeleidt als team-en organisatiecoach mensen op een praktische en oplossingsgerichte wijze. Ze gaat uit van de aanwezige talenten en potentie. Het kennen, waarderen en effectief inzetten daarvan levert betere bedrijfsresultaten op, meer werkplezier, bevlogenheid, welbevinden én maakt werken vooral leuker. Nicolette is opgeleid tot HR Business Partner, is geaccrediteerd coach en teamcoach, Gallup Certified Strengthscoach en heeft een schat aan werkervaring binnen de overheid. Ze volgt momenteel de universitaire opleiding Arbeids- & Organisatiepsychologie. www.viraeda.nl | 06 – 82 06 45 08

Frans Beskers is een selfmade ondernemer en medebestuurder van SOL. Hij verbetert in hoog tempo de interne communicatie in organisaties/teams. Zijn kracht is om de onderlinge verschillen tussen mensen te benoemen, taboes te doorbreken en hen te leren om over minder prettige zaken te praten. Kortweg hij leert mensen dieper, voorbij het zichtbare gedrag te kijken. Het resultaat is dat mensen fouten mogen maken, zelfverzekerder worden en gemotiveerd zijn om zich te ontwikkelen. De basis van een dynamische en lerende cultuur wordt volgens Frans gevormd door de factor plezier. fransbeskers@derotterdamseaanpak.nl | 06 – 22 96 01 62

Patrick Bijman is bestuurder bij de Society for Organizational Learning. Hij is zijn hele leven al zelfstandig ondernemer. Met als rode draad het ondersteunen van professionals, teams en organisaties om “lerend” te worden. patrick.solnetherlands@gmail.com | 06 – 51 77 66 14.

Gratis toegang voor SOL-leden en genodigden.

Alle deelnemers ontvangen na aanmelding een uitnodiging/bevestiging via ZOOM. Als u op de dag zelf de zoom link gebruikt komt u in het gesprek en wordt u door de gespreksleider begeleid in het programma.

Aanmelding workshop Leiderschap 8 april 2021 (15.00 - 17.00 uur).