Personal Mastery

 

Waarom is het belangrijk dat je jezelf als persoon / professional blijft ontwikkelen?

  1. Voor jezelf: Het is belangrijk om als mens / professional te blijven groeien in kennis en kunde. Ieder mens is gemaakt om te leren. Daar word je gelukkig van (happy, healthy & wealthy).
  2. Voor de organisatie: Elke organisatie kan op termijn alleen overleven als het zich continu aanpast aan externe ontwikkelingen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de medewerkers zich continu blijven ontwikkelen.

 

Leren wordt door veel mensen gelijkgeschakeld met “de schoolbanken opzoeken”. Zinvol, op het moment dat je specifieke doelen wilt behalen en/of een bepaald diploma noodzakelijk is voor bepaalde (nieuwe) baankwalificaties. Je richt je dan vaak op zogenaamde hard skills. Vakinhoudelijk kennis/kunde die kan worden gedefinieerd en gemeten.

Maar dé grootste uitdaging zit in het leren van soft skills (o.a. leiderschap, communicatie, samenwerken e.d.). Dit is moeilijker te meten, maar het is wel wat jou effectiever maakt in jouw dagelijks functioneren als professional.

Soft skills leer je “on the job”, door het te doen!

Dit is wat we bedoelen met Personal Mastery; het optimaal inzetten in de praktijk van jouw kennis, kunde en kwaliteiten.